Een creatieve, seizoensgebonden keuken met vertrouwde klassiekers en verrassende suggesties. Dat is hoe je Resto Duo in Halle het best omschrijft. Je komt er terecht in een warm interieur met hier en daar een knipoog naar de bohemian stijl. Dit is dé uitgelezen plek voor een snelle lunch of avondje tafelen.

In het hartje van Halle kookt chef Seppe Steenhouwer met veel liefde en passie voor zijn klanten. Met Resto Duo wil hij kwalitatieve gerechten neerzetten die toegankelijk zijn voor iedereen. “Bij ons heb je voor ieder wat wils. Van door de week een snelle lunch tot in het weekend uitgebreid dineren met familie”, vertelt hij.

Beestenmarkt

Seppe vindt het belangrijk om met kwaliteitsvolle producten te werken. Zo gaat hij regelmatig op bezoek bij slagerij Pieters voor een lekker stukje vlees. Die verwerkt hij dan op een creatieve manier in zijn menu. “Een van onze favorieten is de tartaar van witte pens met asperges en bieslook. Die pens is in 2015 erkend als officieel streekproduct van Vlaanderen”, klinkt het bij de chef. “Ook hebben we kalfszwezeriken op het menu staan waar we regelmatig mee variëren. We karamelliseren ze in honing, balsamicocrème en gepofte boekweit. Zo geef je er een heerlijke zoete toets aan.”

Naast de creatieve gastronomische bereidingen kan je bij Resto Duo ook gewoon terecht voor een versgemaakte pasta. Die met gamba’s, basilicum en pruimtomaatjes is er eentje om je vingers bij af te likken. Bovendien werkt Seppe graag met aangepaste wijnen. “We bieden per gerecht een paar soorten aan en laten de mensen dan zelf kiezen.”

Benieuwd naar die verrassende wijn-spijscombinaties? Vergeet je tafeltje dan niet te reserveren via de My Lucky Table app. Iedereen kan de app gratis downloaden in de App store of in Google Play.

Bron: Culinaire Ambiance – https://culinaireambiance.com/resto-duo-volg-de-seizoenen-in-halle/